Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

måndag 16 juli 2012

Bra uppslutning på hembygdsdagen i Skog


På lördag firades hembygdsdagen i Skog. Det är en tradition som går minst 20 år tillbaka i tiden. För hembygdsföreningen innebär hembygdsdagen en välkommen förstärkning av kassan.


- Det är framför allt tunnbrödsbakningen som är en riktig sparbössa för oss, och det behövs, det kostar att hålla igång hembygdsgården, säger föreningens ordförande Curt Böhlin.

Det är alltid tredje helgen i juli som hembygdsdagen arrangeras på den vackert belägna hembygdsgården i Skog med vidunderlig utsikt över Storsjön. Man håller marknad, där ett flertal knallar bjuder ut ett varierat utbud av varor. Lotteriet lottade ut fina priser skänkta av ortens företagare. Det fanns servering med hembakt bröd, och framför allt tunnbröd direkt från bagarstugan. Kolbullar tillagades och serverades av den i sådana sammanhang alltid närvarande Gert Ottosson, Ådalens okrönte kolbullekung.

För underhållningen stod Noratrion, numera nästan oundgängliga i lokala arrangemang. De framförde sitt mycket uppskattade program av lokala dikter och visor, oftast tonsatta av gruppen själv.

Vädret var under lördagen inte det bästa, mörka moln tornade upp sig vid horisonten, men Curt Böhlin var ändå nöjd med uppslutningen.

- Det är inte som på midsommarafton, då vi hade 200 personer här, men ganska bra ändå.

- Roligt också att det är så blandat publik, med både äldre och barnfamiljer, och så ser jag att det är många utifrån, säger Curt Böhlin.

Hembygdsdagen avslutades på söndag med en gudstjänst på hembygdsgården.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar